ENCIKLOPĒDIJA
Interesanti fakti par alkoholu.
Напишите об услуге подробнее: что в нее входит или из каких этапов работы она состоит. Опишите услугу коротко, в трех-четырех строках.
Напишите об услуге подробнее: что в нее входит или из каких этапов работы она состоит. Опишите услугу коротко, в трех-четырех строках.
Напишите об услуге подробнее: что в нее входит или из каких этапов работы она состоит. Опишите услугу коротко, в трех-четырех строках.
ALUS ENCIKLOPĒDIJA
Viegls, atsvaidzinošs un bieži vien gaišs alus ar maigu apiņu un iesalu garšu. Lager ir pasaulē populārākais alus stils. * Raksturīgas garšas notis: Svaigs, viegli saldens, ar nelielu rūgtuma pieskaņu. * Piemēri: Pilsner, Helles, Märzen. * Saderība ar ēdieniem: Ideāli pie viegliem ēdieniem, piemēram, vistas, zivīm vai salātiem.
Lager apakšstils, kas nāk no Čehijas. Pilsner ir kraukšķīgs, viegli rūgts un ar izteiktu apiņu aromātu. * Raksturīgas garšas notis: Citruss, ziedi, medus. * Piemēri: Čehijas un vācu Pilsner. * Saderība ar ēdieniem: Pikanta virtuve, jūras veltes, grilēta gaļa.
Vidēji stiprs alus ar augļainu un apiņu piesātinātu garšu. Tas ir populārs amatniecības alus cienītāju vidū. * Raksturīgas garšas notis: Citrusaugļi, tropiskie augļi, karamele. * Piemēri: American Pale Ale (APA), English Pale Ale. * Saderība ar ēdieniem: Burgers, BBQ, asa virtuve.
Pale Ale apakšstils ar izteikti spēcīgu apiņu aromātu un rūgtumu. Tas bieži vien ir augļains un aromātisks. * Raksturīgas garšas notis: Greipfrūts, priežu skujas, tropiskie augļi. * Piemēri: West Coast IPA, New England IPA (NEIPA). * Saderība ar ēdieniem: Spēcīgi sieri, pikanti ēdieni, steiks.
Tumšs, bieži vien krēmīgs alus ar bagātīgu un pilnīgu garšu. Slavens ar savu kafijas un šokolādes aromātu. * Raksturīgas garšas notis: Kafija, tumšā šokolāde, grauzdēti rieksti. * Piemēri: Dry Stout (piem., Guinness), Imperial Stout. * Saderība ar ēdieniem: Šokolādes deserti, austeres, kūpinājumi.
Tumšs alus, līdzīgs Stout, bet parasti vieglāks un ar vairāk karameles un šokolādes notīm. * Raksturīgas garšas notis: Karameles, žāvēti augļi, kakao. * Piemēri: Baltic Porter, Robust Porter. * Saderība ar ēdieniem: Sarkanā gaļa, grilēti dārzeņi, šokolādes deserts.
Viegls un miglains alus, kas bieži vien ir augļains un ar zemiem rūgtuma līmeņiem. Izgatavots ar augstu kviešu iesala saturu. * Raksturīgas garšas notis: Banāns, krustnagliņas, citrusaugļi. * Piemēri: Hefeweizen, Witbier. * Saderība ar ēdieniem: Viegli ēdieni, zivis, augļu salāti.
Alus ar skābu garšu, kas iegūta no savvaļas rauga vai pienskābes baktērijām. Īpaši populārs amatniecības alus cienītāju vidū. * Raksturīgas garšas notis: Skābenas ogas, citrusaugļi, tropiskie augļi. * Piemēri: Gose, Berliner Weisse, Lambic. * Saderība ar ēdieniem: Augļu deserti, jūras veltes, sieru plates.
Vidēji tumšs alus ar līdzsvarotu karamelizētu iesalu un apiņu garšu. * Raksturīgas garšas notis: Karameles, grauzdēti rieksti, citrusaugļi. * Piemēri: American Amber Ale, Red Ale. * Saderība ar ēdieniem: Grilēti ēdieni, kūpinājumi, picas.
Alus ar sarežģītu garšas profilu – bieži vien augļains, pikants un ar vieglu saldumu. * Raksturīgas garšas notis: Garšvielas, banāni, medus. * Piemēri: Dubbel, Tripel, Saison. * Saderība ar ēdieniem: Grieķu vai itāļu virtuve, cūkgaļa, sieri.
PASAULES VĪNA REĢIONI
VISKIJS
Made on
Tilda